Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

PayPal

Zekerheid bij elke transactie

PayPal biedt een van de best beveiligde betaalplatforms ter wereld. Of u nu online koopt, verkoopt of geld overmaakt, bij het gebruik van PayPal bent u altijd beschermd door een extra laag beveiliging. Dat komt omdat al uw financiële gegevens, zoals uw bankgegevens en uw creditcardnummer, veilig en versleuteld worden opgeslagen op onze servers. Het is dus niet nodig uw financiële gegevens online of openbaar te delen met de persoon van wie u geld ontvangt of naar wie u geld overmaakt. Bovendien bieden we u extra bescherming in de vorm van Aankoopbescherming of Verkopersbescherming, zoals hieronder beschreven.

 

Bescherming voor kopers

Als een in aanmerking komend object, dat u online heeft gekocht, niet wordt geleverd of niet aan de omschrijving van de verkoper voldoet, vergoedt PayPal Aankoopbescherming het volledige bedrag (inclusief verzendkosten). PayPal Aankoopbescherming dekt al uw online aankopen wanneer u PayPal gebruikt.

Voor meer informatie, zie onze gebruikersovereenkomst.

Wat is een in aanmerking komend object?

Alleen fysieke, tastbare goederen die per post kunnen worden verzonden en niet bij de wet verboden zijn, worden gedekt. Hier volgen een paar voorbeelden van situaties waarbij uw aankoop niet op de omschrijving lijkt: U heeft een boek gekocht, maar krijgt een DVD. U heeft een nieuw product gekocht, maar het blijkt gebruikt. U heeft drie artikelen gekocht en ontvangt er twee. Uw aankoop is tijdens verzending beschadigd of mist onderdelen. U denkt dat u een origineel merkartikel heeft gekocht en ontvangt een nep-versie. Let wel: indien de verkoper het artikel correct heeft omschreven, maar u bent er niet tevreden mee, dan valt dit helaas niet onder PayPal Aankoopbescherming.

Wat moet u doen?

Als u van Aankoopbescherming gebruik wilt maken, dient u binnen 180 dagen na betaling een geschil te openen. Dit geschil geldt voor de volledige prijs van het object; het bedrag moet met één transactie betaald zijn. Als er geen bevredigend antwoord van de verkoper wordt ontvangen, moet de koper het geschil binnen 20 dagen na het indienen, escaleren tot een claim. Wanneer u dit doet, vraagt u PayPal een beslissing te nemen. We gaan de klacht onderzoeken en beslissen of deze voldoet aan de voorwaarden zoals beschreven in onze gebruikersovereenkomst.

Wat komt niet in aanmerking?

PayPal Aankoopbescherming geldt niet voor op maat gemaakte goederen, onroerend goed en voertuigen. Ook privétransacties waarbij geld van persoon naar persoon wordt overgeschreven, of aankopen die persoonlijk worden opgehaald of afgeleverd, vallen niet onder PayPal Aankoopbescherming.

 

Bescherming voor verkopers

De meeste PayPal-transacties verlopen vlekkeloos, maar mocht u tegen een probleem aanlopen, dan kan PayPal Verkopersbescherming uitkomst bieden. Bijvoorbeeld: u ontvangt een ongeautoriseerde betaling of de koper claimt dat hij zijn aankoop nooit heeft ontvangen: zolang de transactie aan de vereisten voldoet, bent u voor het volledige bedrag gedekt. Er is geen uitbetalingslimiet van toepassing, dus u kunt met een gerust hart zaken doen.

Voor meer informatie, zie onze gebruikersovereenkomst.

Wat is een in aanmerking komende transactie?

Verkopersbescherming dekt alleen transacties voor per post verzendbare, fysieke en tastbare objecten. (Om te controleren of uw transactie aan deze vereisten voldoet, gaat u naar het overzicht 'Transactiedetails' in uw PayPal-rekening). Ook dient het verkochte object te worden verzonden naar het verzendadres dat op de pagina 'Transactiedetails' in uw PayPal-rekening vermeld staat. U dient de betaling in één transactie, via één PayPal-rekening te ontvangen. Daarnaast dient uw primaire woonplaats, zoals vermeld in uw PayPal-rekening, in Nederland te liggen en moet u een bewijs van levering kunnen overleggen.

Wat is een bewijs van levering?

Bewijs van levering betekent dat het verzonden object online kan worden gevolgd. U moet documentatie van het verzendbedrijf kunnen overleggen waar de volgende gegevens op vermeld staan:

  • Een status 'geleverd' (of gelijkwaardig) en de datum van levering.
  • Het adres van de ontvanger met minimaal de stad of postcode.

Wat komt niet in aanmerking?

Verkopersbescherming heeft geen betrekking op objecten die persoonlijk zijn opgehaald of afgeleverd of naar een ander adres dan het adres op de pagina 'Transactiegegevens' zijn verzonden.

  • Wereldwijde verzending
  • 14 dagen bedenktijd
  • 2 jaar garantie
  • Binnen 2 werkdagen verstuurd
  • Hoge kwaliteit materialen